Friday, 10 February 2012


      JENG,JENG,JENG ........ naaaa , hahahhaha ,, ni laa dia kerja sampingan aku .. belajar .. belajar memandu ... pasal ambil lesen nii .. hmmm ,, byk dugaan yg aku hadapi . sehhhhh , tahun lalu tahun 2011 . kawan aq c http://www.facebook.com/andijasnimarey ni cakap ada PROMOTION dkt http://www.facebook.com/groups/109191795793828/ ... so , aku pun beria2 la mau ambil lesen ni .. RM670 daripada RM1220 tu . naaaa ,, apa ndk tebeliak biji mata aku .. hahah ... time tu aku kerja sdh ... baru2 jak bha .. tp jasni bilang smpai 31Disember 2011 .. naa , d situlaa aku bekakai sdh .. aku minta mamaku duit , mamaku bilang minta bapamu .. aku ndk mow bha tpon bapaku . takut plak menyusahkan kn .? tp apa ble buat .. aku kejar tu promosi sejja bha .. takut abis . biasala , budak baru belajar kn .. hmmm
        
        lepas tu ,, bapa aku bagi laa aku duit p bayar cash tp msalahnya skrg mamaku ndk mow bagi .. mgkin adalah tu masalah yg d hadapi .. tp aku sabar jak .. hari smakin dkt .. aku terasa mcm d tekan dan aku pn menekan mamaku minta duit bkin lsen .. tp apa kn daya aku tetap ndk dpt jgk ... kena ceramah la aku ni .. bilang macikku stiap thun ada promosi tu .. ndk pyhla kau risau .. trus mamaku tmbah ndk mau bg ... diam2 sejja aku . time mamaku antar aku p krja aku MENANGIS dalam kreta sbb MENYESAL mendesak org tua n ada jgk rasa GERAM sbb ndk dpt ambil .. hmmmm .... risau3 .. apa2pun . aku trpksa tggu hjung thun 2012 utk ambil lsen ... hmmm ... :3

        sdh beberapa minggu lah berlalu about lsen tu .. aku mcm lupa2 sdh mow buat lsen . mcm teda sua hati mow ambil lsen ni .. mow tu mow la tp tpksa byar RM1220 .. apala .. rugi aku . haahhaha. aku mow lsen aku siap sbelum TuanMudaSaya pulang dr PLKN bha .. mow bg surprise jgk ckit .. sbb slalu saya jln with him naik kreta wthout lesen . hahhaha . berani punya olang ..! hahahaha ... mow dkat2 sdh 31January2012 .. ada 1 laki ni . nama dia http://www.facebook.com/air.tebu.se hahah .. dia ckp dia dr dftar lsen dgn mama dia .. dia ckp ada promotion ,,, saya pn teingat blik yg ari tu .. semangat blik mow ambl lsen .. aku kstau lg mamaku blik .. mcm biasa mamaku sruh aku tpon bapaku laa . aku pn dgn smangatnya menelepon bapaku yg tersyg dan berbincang .... then ,, JENGJENGJENG!!!! bilang bapaku pkai duit mamamu dulu .. nnti mlm bapa krim duit .. naa ,, aritu jgk aku p dftar ...time tu hmmm , brapa ari bulan arr ? ohhhhhh , 30january tu .. yaa , yaa , yaa . saya ingat sdh .. 30January tu . mamaku bawa aku p dftar .. jalan mow p sna punyalaa main jau .. smpai slah jln lg .. mamaku pn mcm mow angkat tgn sdh .. ahahha .. pining2 trus org d dlm .. smpai jak kmk .... naaaa . hppynya aku dpat itu rset ... 


BTW, THANKS MOM N DAD .......................... susah payah bagi aku duit ...............

*****tapi duit tu saya sudah bayar balik sama mama saya .. so , time gaji bulan lalu saya pokai ... hahahahah.....




tenkiu laa lau ada yg sudi baca ..

No comments:

Post a Comment